Turnul De Ivoriu

Turnul de ivoriu PDF
Author: Petre Pandrea
Publisher:
ISBN:
Size: 76.33 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Journalists
Languages : ro
Pages : 623
View: 1070

Get BookTop Rceanu Poezii

Top rceanu Poezii PDF
Author: George Topîrceanu
Publisher: ROȘU CONSTANTIN
ISBN:
Size: 12.62 MB
Format: PDF, Docs
Category : Juvenile Nonfiction
Languages : en
Pages : 77
View: 4993

Get BookCastelul Biblioteca Puscaria

Castelul biblioteca puscaria PDF
Author: Dan C. Mihăilescu
Publisher: Humanitas
ISBN: 9735042819
Size: 13.39 MB
Format: PDF
Category :
Languages : ro
Pages : 200
View: 3985

Get Book

„Feminitatea încoronată, nobleţea superb, infantil sau parşiv alintată... Sensibilitate, senzualitate, instinct şi educaţie, deghizament, arta disimulării, one-woman show cu efecte invariabil seducătoare. Feminitatea ultragiată, a cărei naturală, inocentă vulnerabilitate se vede călcată în copitele unei istorii bestiale, trecând umilitor din avuţie, adică din confortul domestic al gospodăriei ţărăneşti, sau din efervescenţa saloanelor culturale, în animalitatea carcerei, mizeria interogatoriilor şi duhorile dormitoarelor colective. Şi feminitatea spirituală, iniţial etic, apoi afectiv şi civic arhitecturată conform opreliştilor, cruzimilor, aberaţiilor şi malformărilor specifice unei istorii în care omul devenise doar o cifră în statisticile ororii. Într-o Românie (şi-o lume) a deriziunii, mârlăniei şi pustiitorului relativism postmodern, iată că avem cui ne pleca frunţile, cuminte şi recunoscător, cu buna-cuviinţă datorată celor care ne pot fi (ar trebui să ne fie) oricând modele de viaţă...“ (Dan C. MIHĂILESCU) Regina Maria, Maria Cantacuzino-Enescu, Zoe Cămărăşescu, Cella Delavrancea, Alice Voinescu, Jeni Acterian, Pia Pillat, Cornelia Pillat, Annie Bentoiu, Ecaterina Bălăcioiu Lovinescu, Lena Constante, Adriana Georgescu, Oana Orlea, Aniţa Nandriş

Clientii Lu Tanti Varvara

Clientii lu Tanti Varvara PDF
Author: Stelian Tanase
Publisher: Humanitas SA
ISBN: 9735054760
Size: 65.12 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : History
Languages : ro
Pages :
View: 1609

Get Book

Pentru neobositul falsificator al istoriei care a fost regimul comunist, piatra de incercare s-a dovedit a fi propriul sau trecut. Stapan absolut pe documente si pe constiintele martorilor, PCR a fost in cele din urma incapabil sa-si scrie propria istorie; mai precis, a rescris-o de atatea ori incat aceasta devenise un simplu joc de puzzle in care conturul pieselor se modifica de la un an la altul pana la indistinctie. Cu bine cunoscuta sagacitate a cercetatorului dublata de un recunoscut talent de romancier, Stelian Tanase abordeaza in "Clientii lu' Tanti Varvara" ("Tanti Varvara" e numele dat Sigurantei in jargonul militantilor) tocmai perioada tulbure de la inceputul miscarii comuniste din Romania, urmarind sa desparta apele, sa desluseasca realitatile ascunse sub invelisul legendei. Si o face sub forma unei galerii de portrete, bazate pe marturii din epoca si pe dosarele intocmite de siguranta unor militanti aflati in fruntea miscarii, de la Cristian Racovski si Panait Istrati pana la Lucretiu Patrascanu si Belu Zilber, intre care se tese un adevarat paienjenis de relatii amintind de clanurile mafiote.

Alegerea Celor Trei Seria Turnul Ntunecat Partea A Ii A Editura Nemira

Alegerea celor trei Seria Turnul  ntunecat partea a II a  Editura Nemira PDF
Author: Stephen King
Publisher: Nemira Publishing House
ISBN: 606430345X
Size: 54.95 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category :
Languages : ro
Pages :
View: 5113

Get Book

Prima parte din seria TURNUL INTUNECAT. Acum cateva zeci de ani scriitorul l-a nascocit pe Roland Deschain ultimul pistolar. Acesta un singuratic care ne va bantui imaginatia porneste intr-o calatorie spre bine si rau. In lumea lui fara speranta da de urmele omului in negru cunoaste o femeie seducatoare si se imprieteneste cu Jake din New York. Pe de o parte dand dovada de un realism crud pe de alta parte etaland un onirism de basm Pistolarul deschide poate cea mai reusita odisee scrisa de Stephen King. „Seria Turnul intunecat in care povestea se desfasoara intr-o stranie lume paralela cu o imagistica hipnotica si personaje de neuitat ramane cea mai vizionara creatie a lui King amestec magic de science fiction fantasy si horror care ii incununeaza intreaga opera.” Barnes & Noble "

Via A Rom Neasc

Via a rom neasc  PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 18.28 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Romanian literature
Languages : ro
Pages :
View: 970

Get BookInsemn Rile Unui Trec Tor

Insemn rile unui trec tor PDF
Author: Octavian Goga
Publisher:
ISBN:
Size: 74.89 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Rumanian literature
Languages : ro
Pages : 287
View: 4543

Get BookSatire

Satire PDF
Author: Radu Cosmin
Publisher:
ISBN:
Size: 38.25 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category :
Languages : ro
Pages : 174
View: 1199

Get BookParodii Originale

Parodii originale PDF
Author: George Topîrceanu
Publisher:
ISBN:
Size: 64.30 MB
Format: PDF, Kindle
Category :
Languages : ro
Pages : 189
View: 2489

Get BookEvanghelia Dup Ioan

Evanghelia dup  Ioan PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9737519795
Size: 54.19 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Religion
Languages : ro
Pages : 598
View: 555

Get Book

Deşi mulţi dintre noi afirmăm că au auzit de Dumnezeu şi "cred" în Hristosul care a afirmat despre Sine: "Eu am venit ca oile Mele să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug", totuş nu este prea greu să recunoaştem puţinătatea vieţii în "creştinismul" nostru, puţinătatea puterii lăuntrice. Ne lipeşte puterea de a renunţa la noi înşine în favoarea celuilalt; puterea de stăpânire atunci când suntem provocaţi; puterea de a rămâne smeriţi atunci cănd suntem lăudaţi; puterea de a dărui atunci când suntem ispitiţi să cerem; puterea de a răbda atunci cand trecem prin greu; puterea de a vorbi de bine atunci când suntem vorbiţi de rău; puterea de a întoarce celălalt obraz atunci când suntem pălmuiţi şi scuipaţi pe nedrept; puterea de a sta liniştiţi în faţa morţii, pentru că ştim de unde am venit şi unde ne ducem. Ca şi atunci, şi astăzi profilul adevăratului Hristos a început să se şteargă până şi în bisericile noastre, deşi le numim creştine. Ca şi atunci, şi astăzi viaţa mai-marilor norodului şi a mai-mairlor bisericii dovedeşte că Hristosul a fost schimbat cu alţi hristoşi, mai "comozi" sau mai "potriviţi" vremurilor pe care le trăim. Ca şi atunci, şi astăzi suntem atât de îndrăgostiţi de tradiţiile noastre, de datinile noastre strămoşeşti, încât, dacă Însuşi Întrupatul Fiu al lui Dumnezeu ar apărea între noi, aruncând o provocare tradiţiilor noastre, L-am răstigni din nou, ca să nu ne strice obiceiurile. Ca pe vremea lui Ioan, şi astăzi sunt multi pretinşi hristoşi care ne oferă "viaţa din belşug" dupa care tânjim. Dar dacă viaţa este pe măsura hristosului în care credem, atunci este vital să aflăm care este adevăratul Hristos. Iar atunci când Domnul Isus Hristos afirmă ca El este Calea, Adevărul şi Viaţa şi că nimeni nu vine la Tatăl decât prin El, necesitatea unui astfel de demers se impune de la sine. Or, tocmai demersul acesta ne este mediat de Evanghelia dupa Ioan, care a fost scrisă ca noi să credem că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să avem viaţa în Numele Lui.