Japonezul Albastru

Japonezul albastru PDF
Author: Theodor Denis Dinulescu
Publisher:
ISBN:
Size: 67.24 MB
Format: PDF, ePub
Category : Romanian drama
Languages : ro
Pages : 210
View: 3980

Get BookNea Vasile I Japonezul

Nea Vasile  i japonezul PDF
Author: Mircea Bătrânu
Publisher: editor - c.e.oprescu
ISBN:
Size: 24.50 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Body, Mind & Spirit
Languages : ro
Pages : 222
View: 5328

Get Book

Pașii spre înțelegerea lumii, se fundamentează pe libertatea și dezvoltarea gândirii, iar procesul prin care reflectăm lumea în propria conștiință, se numește cunoaștere. Nivelul cunoașterii ne ajută să accesăm palierele codurilor lumii. Prin urmare, Cunoașterea devine sâmburele Conștiinței și poate determina Calea. Am ales pentru ”Cartea cunoașterii” sau ”Calea”, secvențe din viața unor oameni cu puteri extraordinare. Acești oameni, cu istorii total diferite, din locuri diametral opuse ale Pământului, România și Japonia, s-au întâlnit, cu ocazia eclipsei totale de soare din 11 august 1999, au lucrat împreună și au descoperit izvoarele Pământului, codurile și extraordinara construcție a vieții, ceea ce am numit ”cea mai mare descoperire a omenirii”.

Caietul Albastru

Caietul albastru PDF
Author: Nicolae Balota
Publisher: Elefant Online
ISBN: 6065944629
Size: 18.43 MB
Format: PDF, ePub
Category : Biography & Autobiography
Languages : ro
Pages : 804
View: 4438

Get Book

„Adevărata putere, scrie tânărul erudit Balotă, se află în puterea fără glorie, în puterea ascunsă, în fecunditatea tăinuită. Nimic manifest, sămânţa este îngropată adânc. În somnul seminţei e puterea fără glorie. Însăşi pasivitatea ei e rodnică. Secerişul, gloria târzie a seminţei dincolo de orizontul ei. Sămânţa e puternică în timpul agoniei sale subterane”. Aceste note – ce pot fi considerate un manifest indirect – sunt scrise în ianuarie 1955 [...] E captivantă incursiunea efectuată în ’91-’98 în sumbrul an ’54-’55; ochiul lucid al eruditului Balotă îl „priveşte” pe junele de atunci, îl judecă, îl tratează cu iubire, cu înţelegere, cu ranchiună de cărturar. Se obţine astfel un efect al stranietăţii; e ca şi cum ai înainta printr-un labirint al timpului, labirint ce are în loc de ziduri – oglinzi. În timp ce vezi diferite chipuri reale în oglindă, asişti la descrierea lor luxuriantă, memorabilă, iar numai peste câteva clipe ai şansa să vezi aceleaşi chipuri vii, descrise de acelaşi spirit... ce a acumulat o experienţă – de la primul jurnal, de la primul segment de timp – de patruzeci de ani aproape. Cuceritoare, asprimea unui guru întoarsă împotriva sa, asprime ce denotă faptul că războiul subteran, început acum câteva decenii, e în toi; Maestrul îşi este fidel sieşi, se înfruptă imperial din mizeria oricărei autodepăşiri (Nietzsche). Atingând o dată un ideal – kantian vorbind, „un lucru individual, determinabil sau chiar determinat numai prin idee” –, Nicolae Balotă, îl depăşeşte exemplar, inventând idealuri ce dau largi fiori de sfânt mister. (Lucian Blaga)” (Aura Christi) Caietul albastru – un fragment memorabil din istoria mentalităţilor autohtone – apare pentru prima dată în Colecţia Ediţii definitive.

Albastru De Safir Culorile Dragostei

Albastru de safir Culorile dragostei PDF
Author: Gier Kerstin
Publisher: Grup Editorial Litera
ISBN: 6066007254
Size: 48.51 MB
Format: PDF
Category : Fiction
Languages : ro
Pages : 222
View: 792

Get Book

„Rămăsesem împietrită, incapabilă să mai fac vreo mișcare sau chiar să respir. Degetele lui îmi atinseră cu grijă buzele, îmi mângâiară bărbia și urcară pe obraji, până la tâmple. – Nu ești o fată obișnuită, Gwendolyn, șopti el, trecându-și degetele prin părul meu. Ești cu totul și cu totul deosebită. Nu ai nevoie de nici o Magie a corbului ca să fii specială pentru mine. Chipul lui se apropie tot mai mult de-al meu. Când buzele lui îmi atinseră gură, am închis ochii. OK. Acum urma să leșin.“ Să te îndrăgostești în trecut nu este, poate, cea mai fericită idee. Gwendolyn tocmai a descoperit că a moștenit de la familia ei capacitatea de a călători în timp. În Londra secolelor trecute, ea și Gideon au tot felul de probleme, cum ar fi: să salveze lumea sau... să învețe cum se dansează menuet. (Două lucruri nu tocmai ușoare.) În vreme ce atitudinea lui Gideon devine tot mai bizară, Gwendolyn se simte din ce în ce mai tulburată, până când misterul i se dezvăluie cutremurător de dureros, iar lucrurile se complică și mai tare... Dragoste eternă este o trilogie palpitantă, amuzantă și plină de romantism. Urmăriți aventurile tinerei Gwendolyn în volumul al treilea, Verde de safir. Roman publicat în 19 țări

Carte De Vocabular Japonez

Carte de Vocabular Japonez PDF
Author: Pinhok Languages
Publisher: Pinhok Languages via PublishDrive
ISBN:
Size: 20.21 MB
Format: PDF, Docs
Category : Foreign Language Study
Languages : ro
Pages : 240
View: 4654

Get Book

Această carte de vocabular cuprinde peste 3000 de termeni și fraze din limba japoneză, grupate în funcție de subiectul tratat, pentru a vă fi mai ușor să alegeți ce să învățați mai întâi. Mai mult, a doua jumătate a cărții cuprinde două secțiuni de index, care pot fi utilizate ca dicționare de bază pentru a căuta cuvinte în oricare dintre cele două limbi. Toate cele 3 părți, împreună, fac din aceasta o resursă excelentă pentru cursanții de toate nivelurile. Cum se utilizează această carte de vocabular de limba japoneză? Nu știți de unde să începeți? Vă sugerăm să parcurgeți mai întâi capitolele cu verbe, adjective și fraze din prima parte a cărții. Acestea vă vor oferi o bază extraordinară pentru studiile viitoare și, deja, un vocabular al limbii japoneze suficient pentru o comunicare de bază. Dicționarele din a doua jumătate a cărții pot fi utilizate ori de câte ori doriți să căutați cuvinte pe care le auziți pe stradă, cuvinte în limba japoneză pentru care doriți să cunoașteți traducerea sau pur și simplu pentru a învăța câteva cuvinte noi în ordine alfabetică. Câteva considerații finale: Cărțile de vocabular există de secole și, la fel ca multe lucruri care există de ceva timp, nu sunt foarte la modă și sunt puțin plictisitoare, dar de obicei funcționează foarte bine. Împreună cu părțile de bază de dicționar al limbii japoneze, această carte de vocabular japonez este o resursă excelentă pentru a vă sprijini pe tot parcursul procesului de învățare și este deosebit de utilă în momentele în care nu există internet pentru a căuta cuvinte și fraze.

Ghid De Conversa Ie Rom N Japonez

Ghid de conversa ie rom n japonez PDF
Author: Linghea S.R.L.
Publisher: Linghea S.R.L.
ISBN: 6068491420
Size: 66.52 MB
Format: PDF, Kindle
Category :
Languages : ro
Pages :
View: 1020

Get Book

Vezi Japonia cu cel mai util ghid de conversaţie de la Linghea. De la indicaţii despre expresii comune pentru exprimarea timpului, a dimensiunilor sau culorilor şi până la ponturi despre cazare, mâncare sau situaţii de urgenţă, am acoperit tot. În plus, beneficiaţi de dicţionar româ-japonez şi japonez-român şi o succintă parte de gramatică a limbii.

Noua Revist Rom N

Noua revist  rom n  PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 19.78 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category :
Languages : ro
Pages :
View: 2986

Get BookPoesii

Poesii PDF
Author: . Ollanescu-Ascanio
Publisher:
ISBN:
Size: 24.40 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category :
Languages : ro
Pages : 215
View: 6416

Get BookArhiva

Arhiva PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 15.71 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Romanian philology
Languages : ro
Pages :
View: 315

Get BookCresterile Colec Iunilor

Cresterile colec iunilor PDF
Author: Academia Română (1990- ). Biblioteca
Publisher:
ISBN:
Size: 37.54 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category :
Languages : ro
Pages :
View: 1067

Get BookVia A Rom Neasc

Via a rom neasc  PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 28.71 MB
Format: PDF, Kindle
Category : Romanian literature
Languages : ro
Pages :
View: 7127

Get BookCre Terile Colec Iunilor In Anul

Cre terile colec iunilor in anul   PDF
Author: Academia Română (1990- ). Biblioteca
Publisher:
ISBN:
Size: 34.33 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Catalogs, Classified
Languages : ro
Pages :
View: 6745

Get BookCre Terea Colec Iunilor

Cre terea colec iunilor PDF
Author: Academia Română. Biblioteca
Publisher:
ISBN:
Size: 48.21 MB
Format: PDF, Mobi
Category :
Languages : ro
Pages :
View: 5881

Get Book