Iisus Hristos Viata Noastra

IISUS HRISTOS   VIATA NOASTRA PDF
Author: Pr. Conf. Univ. Dr. Dumitru Macaila
Publisher: Pr. Conf. Univ. Dr. Dumitru Macaila
ISBN:
Size: 70.91 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Bibles
Languages : ro
Pages :
View: 530

Get Book

Cartea reprezinta al doilea volum de predici la duminicile si sarbatorile ortodoxe de peste an

Viata Noastra Hristos

VIATA NOASTRA   HRISTOS PDF
Author: Pr. Conf. Univ. Dr. Dumitru Măcăilă
Publisher: Pr. Conf. Univ. Dr. Dumitru Macaila
ISBN:
Size: 77.38 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Bibles
Languages : ro
Pages :
View: 7717

Get Book

Predici la duminicile si sarbatorile ortodoxe de peste an

Iisus Hristos Via A Noastr

Iisus Hristos  via  a noastr   PDF
Author: Nicolae (Metropolitan of Transylvania)
Publisher:
ISBN:
Size: 66.33 MB
Format: PDF
Category : Sermons, Romanian
Languages : ro
Pages : 487
View: 4828

Get Book1 2 Petru

1 2 Petru PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9737518489
Size: 38.77 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Bibles
Languages : ar
Pages : 384
View: 598

Get Book

Parcurgerea epistolelor soborniceşti ale apostolului Petru ne obligă uneori să ne frământăm cu frânturi de text în care autorul alunecă în spaţiile de taină ale veşniciei sau ale tărâmului duhurilor. Deoarece Petru deschide doar fereastra spre aceste spaţii, fără să răspundă tuturor întrebărilor noastre, pericolul alunecării în interpretări fanteziste este mare. Nevoia de ordine şi de coerenţă a raţiunii ne fură, aruncându-ne în încercarea de a zidi sisteme şi de a elucida ceea ce nu se lasă explicat. Aflaţi în asemenea porţiuni de text, să nu uităm că textul este cel care trebuie să guverneze întotdeauna afirmaţiile noastre. Iar atunci când, în pofida efortului exegetic, înţelesul continuă să rămână obscur, este important să lărgim contextul la întregul canon. Eforturile studierii acestei epistole vor fi răsplătite din plin, deoarece Petru desfăşoară înaintea ochilor noştri adevărurile adânci ale planului lui Dumnezeu: - conceptul alegerii,- al mântuirii,- al suferinţei,- al preoţiei,- conceptul luptei spirituale - conceptul mântuirii prezente prin botez,- al supunerii,- al slujirii etc.Uneori, zăbovirea pe un termen sau pe o porţiune de verset este lungă şi anevoioasă, dar, în acelaşi timp, răsplătitoare, pentru că bucuria întâlnirii cu Dumnezeul revelat în text nu poate fi asemănată cu nimic altceva. Astfel, ajungerea la cuvintele curate ale lui Dumnezeu, la înţelegerea tainelor planului Său în Hristos, merită tot efortul.

Subject Catalog

Subject Catalog PDF
Author: Library of Congress
Publisher:
ISBN:
Size: 47.54 MB
Format: PDF, Kindle
Category :
Languages : en
Pages :
View: 5332

Get BookNational Union Catalog

National Union Catalog PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 57.17 MB
Format: PDF, Kindle
Category : Union catalogs
Languages : en
Pages :
View: 6982

Get BookEvanghelia Dup Ioan

Evanghelia dup   Ioan PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9737519795
Size: 75.32 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Religion
Languages : ar
Pages : 598
View: 3858

Get Book

Deşi mulţi dintre noi afirmăm că au auzit de Dumnezeu şi "cred" în Hristosul care a afirmat despre Sine: "Eu am venit ca oile Mele să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug", totuş nu este prea greu să recunoaştem puţinătatea vieţii în "creştinismul" nostru, puţinătatea puterii lăuntrice. Ne lipeşte puterea de a renunţa la noi înşine în favoarea celuilalt; puterea de stăpânire atunci când suntem provocaţi; puterea de a rămâne smeriţi atunci cănd suntem lăudaţi; puterea de a dărui atunci când suntem ispitiţi să cerem; puterea de a răbda atunci cand trecem prin greu; puterea de a vorbi de bine atunci când suntem vorbiţi de rău; puterea de a întoarce celălalt obraz atunci când suntem pălmuiţi şi scuipaţi pe nedrept; puterea de a sta liniştiţi în faţa morţii, pentru că ştim de unde am venit şi unde ne ducem. Ca şi atunci, şi astăzi profilul adevăratului Hristos a început să se şteargă până şi în bisericile noastre, deşi le numim creştine. Ca şi atunci, şi astăzi viaţa mai-marilor norodului şi a mai-mairlor bisericii dovedeşte că Hristosul a fost schimbat cu alţi hristoşi, mai "comozi" sau mai "potriviţi" vremurilor pe care le trăim. Ca şi atunci, şi astăzi suntem atât de îndrăgostiţi de tradiţiile noastre, de datinile noastre strămoşeşti, încât, dacă Însuşi Întrupatul Fiu al lui Dumnezeu ar apărea între noi, aruncând o provocare tradiţiilor noastre, L-am răstigni din nou, ca să nu ne strice obiceiurile. Ca pe vremea lui Ioan, şi astăzi sunt multi pretinşi hristoşi care ne oferă "viaţa din belşug" dupa care tânjim. Dar dacă viaţa este pe măsura hristosului în care credem, atunci este vital să aflăm care este adevăratul Hristos. Iar atunci când Domnul Isus Hristos afirmă ca El este Calea, Adevărul şi Viaţa şi că nimeni nu vine la Tatăl decât prin El, necesitatea unui astfel de demers se impune de la sine. Or, tocmai demersul acesta ne este mediat de Evanghelia dupa Ioan, care a fost scrisă ca noi să credem că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să avem viaţa în Numele Lui.

Matei

Matei PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9739212166
Size: 79.22 MB
Format: PDF, Docs
Category : Religion
Languages : en
Pages : 683
View: 3965

Get Book

Bazat pe profetile mesianice ale Vechiului Testament, Matei isi incepe Evanghelia afirmand ca Isus este fiul lui David, fiul lui Avraam, semnele inconfundabile ale mesianitatii Lui. Ca Fiu al lui David, Domnul Isus Hristos este Mostenitorul tuturor binecuvantarilor lui Dumnezeu. Iar ca Fiu al lui Avraam, El este Impartitorul acestor binecuvantari tuturor familiilor pamantului. De-a lungul Evangheliei lui, Matei demonstreaza aceste doua mari adevaruri cu privire la Isus, zidind inspre momentul in care, prin Biserica Sa, oferta binecuvantarii castigate de Fiul lui David—infierea noastra de catre Dumnezeu Tatal, cu tote implicatiile ei—porneste inspre marginile pamantului, ca sa implineasca promisiunea facuta de Domnul lui Avraam. "p> Bazat pe profetile mesianice ale Vechiului Testament, Matei isi incepe Evanghelia afirmand ca Isus este fiul lui David, fiul lui Avraam, semnele inconfundabile ale mesianitatii Lui. Ca Fiu al lui David, Domnul Isus Hristos este Mostenitorul tuturor binecuvantarilor lui Dumnezeu. Iar ca Fiu al lui Avraam, El este Impartitorul acestor binecuvantari tuturor

Exod

Exod PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9739212395
Size: 58.16 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Religion
Languages : en
Pages : 318
View: 1744

Get Book

Nepal. Sfîrşitul secolului XX. O femeie creştină îngenunchează lîngă patul vecinei ei şi‑i cere lui Dumnezeu vindecarea celei care de săptămîni zăcea bolnavă. Însă spre durerea tuturor femeia moare. Cu cuţitul în mînă, soţul moartei o tîrăşte pe femeia credincioasă pe uliţele satului şi o ameninţă cu moartea, convins fiind că rugăciunile pe care femeia credincioasă le adresase Dumnezeului ei l‑au mîniat pe dumnezeul lui, iar acesta i‑a omorît soţia. „Te voi lăsa să trăieşti ― urla el pe uliţele satului ― numai dacă Dumnezeul tău o va învia pe soţia mea!” Tremurînd şi aşteptîndu‑şi sfîrşitul, femeia credincioasă a făcut singurul lucru pe care‑l putea face: cu vocea stinsă, a adresat o rugăciune Tatălui ei ceresc. Moarta s‑a ridicat în capul oaselor… Despre o astfel de confruntare între Yahweh şi dumnezeii Egiptului citim pe paginile cărţii Exod. Iar atunci cînd evenimentul exodului s-a derulat şi poporul a trecut prin mare ca pe uscat, preotul Madianului a exclamat: „Cunosc acum că Domnul este mai mare decît toţi dumnezeii; căci în lucrul în care s-au purtat cu trufie, El a fost mai pesus de ei” (Ex. 18:11). Dar Yahweh, Domnul Dumnezeul cerului şi al pămîntului este acelaşi ieri, azi şi în veci! De aceea, învăţînd să-L cunoaştem de pe paginile Scripturii, Îl vom descoperi lucrînd şi astăzi în istorie cu aceeaşi putere.

Romani

Romani PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9735307383
Size: 15.16 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Religion
Languages : ro
Pages : 748
View: 3556

Get Book

Religia a creat un paienjenis in care cu greu se mai disting contururile clare ale Evangheliei lui Hristos. Evanghelia pe care o propovaduim, adesea, nu se deosebeste cu nimic de basmul popular, in care omenirea ar putea fi asemanata cu frumoasa si - cel putin aparent - nevinovata Ileana Cosanzeana, care, din nefericire, a cazut in mainile balaurului si a fost ferecata in castelul acestuia, dupa ziduri cu neputinta de trecut si dupa zabrele cu neputinta de smuls. intr-o astfel de Evanghelie, Fat-Frumosul din poveste este insusi Fiul lui Dumnezeu, care a venit sa-si elibereze Mireasa din ghearele capcaunului, pentru ca apoi sa Se casatoreasca cu ea. Poate ne va surprinde faptul, dar, atunci cand este vorba despre mantuire, nu Diavolul este problema noastra cea mai mare, ci Dumnezeu insusi. Pavel incepe prezentarea Evangheliei lui Hristos cu aceasta solemna afirmatie: "Mania lui Dumnezeu - nu mania Diavolului - se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor, care inaduse adevarul in nelegiuirea lor" (Rom. 1:18). Iata de ce, doar puterea lui Dumnezeu ne mai poate mantui. Or, aceasta putere a lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede este insasi Evanghelia lui Hristos. Dar oare care este Evanghelia lui Hristos? Unde incepe? Unde se termina? Ce contine ea? Ce inseamna a propavadui o Evanghelie curata si completa? In contextul tulbure in care ne aflam, Epistola catre Romani este o binevenita provocare de a redescoperi contururile clare ale Evangheliei, in lumina radacinilor ei vechi-testamentale.

Daniel Ed 3

Daniel ed  3 PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9735301040
Size: 73.40 MB
Format: PDF, Docs
Category : Religion
Languages : en
Pages : 472
View: 7599

Get Book

Trăim în aceste zile o senzaţie crescândă de neputinţă în faţa istoriei care se scrie cu vieţile noastre. Vedem imperii destrămându-se, războaie civile, regrupări politice, formări de uniuni economice şi monetare. Ce şansă are individul, omul de rând, să influenţeze în vreun fel mersul evenimentelor? Nici măcar votul său, într-o ţară democratică, nu mai pare să însemne aşa de mult ca altădată. Nu este oare omul victima celor puternici, care se folosesc de el, dar iau decizii mult peste capul lui? Cartea Daniel vine să risipească astfel de temeri, proclamând un extraordinar adevăr: „Cel Prea Înalt stăpâneşte peste împărăţia oamenilor, [...] o dă cui îi place, şi înalţă pe ea pe cel mai de jos dintre oameni!”. Ea ne arată cum nişte indivizi aduşi ca robi în Babilon pot – fără să recurgă la jocuri politice, la grupuri de lobby sau la aritmetica voturilor – influenţa istoria şi reuşesc să proclame stăpânirea Dumnezeului lor într-o lume ce se complace într-o auto-proslăvire idolatră. Mai mult, prin profeţiile din partea a doua, Daniel ne avertizează că, deşi istoria va cunoaşte un curs descendent, chemarea oamenilor lui Dumnezeu rămâne aceeaşi: de a-L face cunoscut pe Domnul lor prin ascultare, credincioşie şi renunţarea la orice compromis. În faţa mărturiei vieţii lui Daniel, cine ar mai îndrăzni să spună că tu, cel care ai ales să te alipeşti de Domnul, ca Daniel, oricine ai fi, eşti prea neînsemnat pentru a influenţa spre viaţă realitatea în care trăieşti?

Jertfa Si Invierea

Jertfa si Invierea PDF
Author:
Publisher: Stefan Gherasim
ISBN:
Size: 62.66 MB
Format: PDF
Category :
Languages : ar
Pages :
View: 6445

Get Book