Foc Si Moarte

Foc si moarte PDF
Author: Henry Barbusse
Publisher: Dexon Office
ISBN: 9737017889
Size: 10.10 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Fiction
Languages : ro
Pages : 304
View: 4377

Get Book

Acțiunea se petrece în iarna lui 1915 în nordul Franței. Este perioada tranșeelor. Într-o zi, în prima linie, plecați în căutarea unui foc pentru a se încălzi, patru soldați francezi greșesc tranșeea și se trezesc în zona germană. Ucid un neamț și îi iau chibriturile.*** Barque, înţepenit, pare nemăsurat. Braţele îi sunt lipite de-a lungul trupului, pieptul îi e desfundat, pântecul scobit ca o albie. Cu capul puţin ridicat pe un ghemotoc de nă¬mol, priveşte pe deasupra tălpilor ridicate în sus pe cei ce sosesc din stânga, cu o faţă întunecată, pătată de smocul vâscos al părului căzut în jos, şi pe care sunt sculptate groase cruste de sânge negru, cu ochii opăriţi, însângeraţi şi parcă fierţi.

Biblia

Biblia PDF
Author: Biserica Ortodoxă Română
Publisher: Nicolae Sfetcu
ISBN:
Size: 22.26 MB
Format: PDF, Docs
Category :
Languages : en
Pages : 1575
View: 4614

Get Book

La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul. Si pamantul era netocmit si gol. Intuneric era deasupra adancului si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie lumina! Si a fost lumina. Si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina, si a despartit Dumnezeu lumina de intuneric. Lumina a numit-o Dumnezeu ziua, iar intunericul l-a numit noapte. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua intai.

Evanghelia Dup Ioan

Evanghelia dup   Ioan PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9737519795
Size: 79.36 MB
Format: PDF
Category : Religion
Languages : ar
Pages : 598
View: 3218

Get Book

Deşi mulţi dintre noi afirmăm că au auzit de Dumnezeu şi "cred" în Hristosul care a afirmat despre Sine: "Eu am venit ca oile Mele să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug", totuş nu este prea greu să recunoaştem puţinătatea vieţii în "creştinismul" nostru, puţinătatea puterii lăuntrice. Ne lipeşte puterea de a renunţa la noi înşine în favoarea celuilalt; puterea de stăpânire atunci când suntem provocaţi; puterea de a rămâne smeriţi atunci cănd suntem lăudaţi; puterea de a dărui atunci când suntem ispitiţi să cerem; puterea de a răbda atunci cand trecem prin greu; puterea de a vorbi de bine atunci când suntem vorbiţi de rău; puterea de a întoarce celălalt obraz atunci când suntem pălmuiţi şi scuipaţi pe nedrept; puterea de a sta liniştiţi în faţa morţii, pentru că ştim de unde am venit şi unde ne ducem. Ca şi atunci, şi astăzi profilul adevăratului Hristos a început să se şteargă până şi în bisericile noastre, deşi le numim creştine. Ca şi atunci, şi astăzi viaţa mai-marilor norodului şi a mai-mairlor bisericii dovedeşte că Hristosul a fost schimbat cu alţi hristoşi, mai "comozi" sau mai "potriviţi" vremurilor pe care le trăim. Ca şi atunci, şi astăzi suntem atât de îndrăgostiţi de tradiţiile noastre, de datinile noastre strămoşeşti, încât, dacă Însuşi Întrupatul Fiu al lui Dumnezeu ar apărea între noi, aruncând o provocare tradiţiilor noastre, L-am răstigni din nou, ca să nu ne strice obiceiurile. Ca pe vremea lui Ioan, şi astăzi sunt multi pretinşi hristoşi care ne oferă "viaţa din belşug" dupa care tânjim. Dar dacă viaţa este pe măsura hristosului în care credem, atunci este vital să aflăm care este adevăratul Hristos. Iar atunci când Domnul Isus Hristos afirmă ca El este Calea, Adevărul şi Viaţa şi că nimeni nu vine la Tatăl decât prin El, necesitatea unui astfel de demers se impune de la sine. Or, tocmai demersul acesta ne este mediat de Evanghelia dupa Ioan, care a fost scrisă ca noi să credem că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să avem viaţa în Numele Lui.

Carnet Critic

Carnet Critic PDF
Author: Mircea Tomuș
Publisher:
ISBN:
Size: 76.75 MB
Format: PDF, Kindle
Category : Romanian literature
Languages : en
Pages : 301
View: 6622

Get Book1 2 Petru

1 2 Petru PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9737518489
Size: 46.91 MB
Format: PDF, Kindle
Category : Bibles
Languages : ar
Pages : 384
View: 1694

Get Book

Parcurgerea epistolelor soborniceşti ale apostolului Petru ne obligă uneori să ne frământăm cu frânturi de text în care autorul alunecă în spaţiile de taină ale veşniciei sau ale tărâmului duhurilor. Deoarece Petru deschide doar fereastra spre aceste spaţii, fără să răspundă tuturor întrebărilor noastre, pericolul alunecării în interpretări fanteziste este mare. Nevoia de ordine şi de coerenţă a raţiunii ne fură, aruncându-ne în încercarea de a zidi sisteme şi de a elucida ceea ce nu se lasă explicat. Aflaţi în asemenea porţiuni de text, să nu uităm că textul este cel care trebuie să guverneze întotdeauna afirmaţiile noastre. Iar atunci când, în pofida efortului exegetic, înţelesul continuă să rămână obscur, este important să lărgim contextul la întregul canon. Eforturile studierii acestei epistole vor fi răsplătite din plin, deoarece Petru desfăşoară înaintea ochilor noştri adevărurile adânci ale planului lui Dumnezeu: - conceptul alegerii,- al mântuirii,- al suferinţei,- al preoţiei,- conceptul luptei spirituale - conceptul mântuirii prezente prin botez,- al supunerii,- al slujirii etc.Uneori, zăbovirea pe un termen sau pe o porţiune de verset este lungă şi anevoioasă, dar, în acelaşi timp, răsplătitoare, pentru că bucuria întâlnirii cu Dumnezeul revelat în text nu poate fi asemănată cu nimic altceva. Astfel, ajungerea la cuvintele curate ale lui Dumnezeu, la înţelegerea tainelor planului Său în Hristos, merită tot efortul.

Cu Trenul Expres Spre Moarte

Cu trenul expres spre moarte PDF
Author: Leonard Zăicescu
Publisher:
ISBN:
Size: 47.91 MB
Format: PDF, Docs
Category : Holocaust survivors
Languages : ro
Pages : 190
View: 5438

Get BookTransactions

Transactions PDF
Author: Society of Biblical Archæology (London, England)
Publisher:
ISBN:
Size: 65.20 MB
Format: PDF, Docs
Category : Assyria
Languages : en
Pages :
View: 4178

Get BookDin Foc I Din Ghea

Din foc   i din ghea     PDF
Author: Carolina Ilica
Publisher:
ISBN:
Size: 56.90 MB
Format: PDF, Kindle
Category :
Languages : ro
Pages : 239
View: 7143

Get BookRomani

Romani PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9735307383
Size: 51.91 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Religion
Languages : ro
Pages : 748
View: 4003

Get Book

Religia a creat un paienjenis in care cu greu se mai disting contururile clare ale Evangheliei lui Hristos. Evanghelia pe care o propovaduim, adesea, nu se deosebeste cu nimic de basmul popular, in care omenirea ar putea fi asemanata cu frumoasa si - cel putin aparent - nevinovata Ileana Cosanzeana, care, din nefericire, a cazut in mainile balaurului si a fost ferecata in castelul acestuia, dupa ziduri cu neputinta de trecut si dupa zabrele cu neputinta de smuls. intr-o astfel de Evanghelie, Fat-Frumosul din poveste este insusi Fiul lui Dumnezeu, care a venit sa-si elibereze Mireasa din ghearele capcaunului, pentru ca apoi sa Se casatoreasca cu ea. Poate ne va surprinde faptul, dar, atunci cand este vorba despre mantuire, nu Diavolul este problema noastra cea mai mare, ci Dumnezeu insusi. Pavel incepe prezentarea Evangheliei lui Hristos cu aceasta solemna afirmatie: "Mania lui Dumnezeu - nu mania Diavolului - se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor, care inaduse adevarul in nelegiuirea lor" (Rom. 1:18). Iata de ce, doar puterea lui Dumnezeu ne mai poate mantui. Or, aceasta putere a lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede este insasi Evanghelia lui Hristos. Dar oare care este Evanghelia lui Hristos? Unde incepe? Unde se termina? Ce contine ea? Ce inseamna a propavadui o Evanghelie curata si completa? In contextul tulbure in care ne aflam, Epistola catre Romani este o binevenita provocare de a redescoperi contururile clare ale Evangheliei, in lumina radacinilor ei vechi-testamentale.

Opere

Opere PDF
Author: Marin Sorescu
Publisher:
ISBN: 9789737934406
Size: 56.22 MB
Format: PDF, Mobi
Category :
Languages : ro
Pages : 1502
View: 4288

Get Book