Strategic Culture In Russia S Neighborhood

Strategic Culture in Russia  s Neighborhood PDF
Author: Katalin Miklóssy
Publisher: Lexington Books
ISBN: 1498571700
Size: 57.90 MB
Format: PDF, ePub
Category : Political Science
Languages : en
Pages : 302
View: 1905

Get Book

This book revisits the concept of strategic culture by examining the relationships between Russia and its neighbors in the east and west. The book explains how the competing Russian and western influences create innovative strategies, that display common regional characteristics of the different countries’ cultures.

Clientii Lu Tanti Varvara

Clientii lu Tanti Varvara PDF
Author: Stelian Tanase
Publisher: Humanitas SA
ISBN: 9735054760
Size: 30.60 MB
Format: PDF, Mobi
Category : History
Languages : ro
Pages :
View: 2948

Get Book

Pentru neobositul falsificator al istoriei care a fost regimul comunist, piatra de incercare s-a dovedit a fi propriul sau trecut. Stapan absolut pe documente si pe constiintele martorilor, PCR a fost in cele din urma incapabil sa-si scrie propria istorie; mai precis, a rescris-o de atatea ori incat aceasta devenise un simplu joc de puzzle in care conturul pieselor se modifica de la un an la altul pana la indistinctie. Cu bine cunoscuta sagacitate a cercetatorului dublata de un recunoscut talent de romancier, Stelian Tanase abordeaza in "Clientii lu' Tanti Varvara" ("Tanti Varvara" e numele dat Sigurantei in jargonul militantilor) tocmai perioada tulbure de la inceputul miscarii comuniste din Romania, urmarind sa desparta apele, sa desluseasca realitatile ascunse sub invelisul legendei. Si o face sub forma unei galerii de portrete, bazate pe marturii din epoca si pe dosarele intocmite de siguranta unor militanti aflati in fruntea miscarii, de la Cristian Racovski si Panait Istrati pana la Lucretiu Patrascanu si Belu Zilber, intre care se tese un adevarat paienjenis de relatii amintind de clanurile mafiote.

Sargetia

Sargetia PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 60.89 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Deva (Romania)
Languages : ro
Pages :
View: 6863

Get BookPopasuri Scriitorice Ti Pe Olt I Olte Vol 3

Popasuri scriitorice ti pe Olt  i Olte  Vol 3 PDF
Author: Florentin Smarandache
Publisher: Infinite Study
ISBN: 606707141X
Size: 75.35 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category :
Languages : en
Pages :
View: 251

Get Book

Popasuri scriitoriceşti este o serie antologică dedicată scriitorilor care s-au născut în spațiul geographic al Oltului, sunt sau au fost trăitori în acest areal ori au alte legături cu râurile Olt și Olteț, plaiuri natale ale antologatorului. Această a treia carte dedicată scriitorilor olteni vine după un prim volum de aproape 300 de pagini, cu peste 20 de autori antologați și biografiați, plus notițe succinte despre o serie de alți scriitori, apărut în 2013, și un al doilea volum care cuprinde biografii și texte ilustrative din 50 de scriitori. Criteriul de ordonare al scriitorilor în acest volum este cel cronologic (data de naștere). Intenția mea a fost să-i aduc la lumină, la o mai bună cunoaștere, în primul rând pe cei necunoscuți, sau mai puțin cunoscuți, din zona geografică a Oltului și Oltețului.

Istoria Romanilor De La Carol I La Nicolae Ceausescu

Istoria Romanilor de la Carol I la Nicolae Ceausescu PDF
Author: Ioan Scurtu
Publisher: Editura Mica Valahie
ISBN: 6068304051
Size: 42.92 MB
Format: PDF, ePub
Category :
Languages : ro
Pages :
View: 6800

Get Book

Culegerea de studii “Istoria romanilor de la Carol I la Nicolae Ceausescu” reprezinta o reusita sinteza a istoriei noastre pe o perioada de peste un secol, in care Romania a cunoscut diverse regimuri politice si avantul modernizarii, dar si o criza economica si doua razboaie mondiale devastatoare. In acest context economic si politic, romanii au reusit, pentru prima data in istoria lor zbuciumata, sa traiasca toti in granitele unui singur stat – Romania. Prof. univ. dr. Ioan Scurtu a reusit sa fixeze principalii piloni in evolutia istorica de la momentul Marii Uniri pana la regimul comunist al lui Nicolae Ceausescu. De asemenea, evidentiaza pozitia celor mai importante personalitati care au marcat aceasta perioada istorica cum ar fi: Carol I, Nicolae Iorga, Hitler, Constantin Argetoianu si Nicolae Ceausescu, dimpreuna cu pozitia Romaniei la conferintele si tratatele de pace care au avut loc in acest rastimp. Fiecare studiu este realizat cu un deosebit simt istoric si critic, exhaustiv din punct de vedere bibliografic si stiintific. De asemenea, cu fiecare din aceste studii, istoricul si dascalul vine sa completeze istoria romanilor pe perioada sus amintita.

Mbr I Area Anacondei

 mbr  i area Anacondei PDF
Author: Petre Otu
Publisher:
ISBN:
Size: 67.76 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Romania
Languages : ro
Pages : 303
View: 7237

Get BookActivitati Britanice Clandestine In Romania In Timpul Celui De Al Doilea Razboi Mondial

Activitati britanice clandestine in Romania in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial PDF
Author: Dennis Deletant
Publisher: Humanitas SA
ISBN: 9735065037
Size: 59.66 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : History
Languages : ro
Pages : 431
View: 2195

Get Book

Traducere de Adina Avramescu „Activități britanice clandestine în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este prima monografie care examinează activitatea SOE (Special Operations Executive – organizație căreia Churchill îi încredințase misiunea „să dea foc Europei“) și MI6 (agenția de spionaj a Marii Britanii) pe toată durata războiului. Ministerul de Război britanic a crezut că Germania va căuta să-și impună voința asupra Europei de Sud-Est înainte de a-și îndrepta atenția către Europa Occidentală. Dată fiind poziția geografică a României, Marea Britanie nu-i putea oferi mare lucru. Realitatea dură a relațiilor româno-britanice era prezența incomodă a Germaniei: oportunitatea, proximitatea industriei și logistica aprovizionării vorbeau în favoarea celui de-al Treilea Reich. La fel stăteau lucrurile, desigur, și în privința chestiunilor militare și economice. În aceste împrejurări, britanicii au ajuns la concluzia că singura lor armă împotriva ambițiilor germane în țările intrate în orbita lui Hitler erau operațiunile militare subversive și o încercare concomitentă de a scoate România din alianța ei cu Germania.“ – Dennis Deletant