Din Vieata Poporului Roman

Din vieata poporului roman PDF
Author: Academia Română
Publisher:
ISBN:
Size: 70.85 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Folklore
Languages : ro
Pages :
View: 3033

Get BookGeographers

Geographers PDF
Author: T. W. Freeman
Publisher: Bloomsbury Publishing
ISBN: 1474231055
Size: 78.28 MB
Format: PDF, Kindle
Category : History
Languages : en
Pages : 144
View: 7401

Get Book

An annual collection of studies of individuals who have made major contributions to the development of geography and geographical thought. Subjects are drawn from all periods and from all parts of the world, and include famous names as well as those less well known: explorers, independent thinkers and scholars. Each paper describes the geographer's education, life and work and discusses their influence and spread of academic ideas. Each study includes a select bibliography and brief chronology. The work includes a general index and a cumulative index of geographers listed in volumes published to date.

Biblia

Biblia PDF
Author: Biserica Ortodoxă Română
Publisher: Nicolae Sfetcu
ISBN:
Size: 52.85 MB
Format: PDF
Category :
Languages : en
Pages : 1575
View: 5910

Get Book

La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul. Si pamantul era netocmit si gol. Intuneric era deasupra adancului si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Si a zis Dumnezeu: "Sa fie lumina! Si a fost lumina. Si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina, si a despartit Dumnezeu lumina de intuneric. Lumina a numit-o Dumnezeu ziua, iar intunericul l-a numit noapte. Si a fost seara si a fost dimineata: ziua intai.

Daniel Ed 3

Daniel ed  3 PDF
Author: Beniamin Fărăgău
Publisher: Fundația Istoria Binecuvântării
ISBN: 9735301040
Size: 21.47 MB
Format: PDF
Category : Religion
Languages : en
Pages : 472
View: 3730

Get Book

Trăim în aceste zile o senzaţie crescândă de neputinţă în faţa istoriei care se scrie cu vieţile noastre. Vedem imperii destrămându-se, războaie civile, regrupări politice, formări de uniuni economice şi monetare. Ce şansă are individul, omul de rând, să influenţeze în vreun fel mersul evenimentelor? Nici măcar votul său, într-o ţară democratică, nu mai pare să însemne aşa de mult ca altădată. Nu este oare omul victima celor puternici, care se folosesc de el, dar iau decizii mult peste capul lui? Cartea Daniel vine să risipească astfel de temeri, proclamând un extraordinar adevăr: „Cel Prea Înalt stăpâneşte peste împărăţia oamenilor, [...] o dă cui îi place, şi înalţă pe ea pe cel mai de jos dintre oameni!”. Ea ne arată cum nişte indivizi aduşi ca robi în Babilon pot – fără să recurgă la jocuri politice, la grupuri de lobby sau la aritmetica voturilor – influenţa istoria şi reuşesc să proclame stăpânirea Dumnezeului lor într-o lume ce se complace într-o auto-proslăvire idolatră. Mai mult, prin profeţiile din partea a doua, Daniel ne avertizează că, deşi istoria va cunoaşte un curs descendent, chemarea oamenilor lui Dumnezeu rămâne aceeaşi: de a-L face cunoscut pe Domnul lor prin ascultare, credincioşie şi renunţarea la orice compromis. În faţa mărturiei vieţii lui Daniel, cine ar mai îndrăzni să spună că tu, cel care ai ales să te alipeşti de Domnul, ca Daniel, oricine ai fi, eşti prea neînsemnat pentru a influenţa spre viaţă realitatea în care trăieşti?